flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

16 лютого - День єднання!

16 лютого 2023, 14:43

16 лютого 2023 року вдруге в історії українці відзначають свято – ДЕНЬ ЄДНАННЯ УКРАЇНИ.

Минулого року на тлі чуток про вторгнення Росії в Україну Володимир Зеленський заявив про створення нового свята – Дня єднання України. Свято встановлено Указом Президента України № 53/2022 «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства» від 14 лютого 2022 року.

   Сьогодні ранок для працівників судової системи Полтавської області розпочався у жовто-блакитних кольорах: однострій охоронців Феміди прикрашають стрічки кольору Державного Прапора, а у судових установах майорять державні прапори.

        З нагоди свята працівники територіального управління Державної судової адміністрації України в Полтавській області разом з колективом територіального управління Служби судової охорони в Полтавській області, виконали державний гімн України та вшанували хвилиною мовчання  пам'ять тих, хто став жертвою війни в Україні.

 

       Це свято є символом того, що ми всі – один народ і жодні кордони не зможуть розділити нас. Хочеться підкреслити це цитатою відомого українського поета Василя Симоненка:

      «Народ мій є! Народ мій завжди буде!

        Ніхто не перекреслить мій народ!»

 

    Тож, давайте ніколи не будемо забувати про те, що які б негаразди на нас не чекали – ми єдина, могутня та незламна  нація!