flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ДСА України Зеновій Васильович Холоднюк з робочим візитом прибув до міста Полтави для участі у конференції щодо ознайомлення з проектними роботами пам’ятки архітектури національного значення - Кадетського корпусу.

07 серпня 2020, 16:21

 07.08.2020р. Голова ДСА України Зеновій Васильович Холоднюк з робочим візитом прибув  до міста Полтави для участі у конференції щодо ознайомлення з проектними роботами пам’ятки  архітектури національного значення  - Кадетського корпусу.

 Також у конференції прийняли участь Голова Полтавського апеляційного суду  - Сергій Анатолійович Гальонкін, Голова Полтавського окружного адміністративного суду – Сергій Олександрович Удовіченко,  Іван Олексійович Клочко, колектив ТУ ДСА України в Полтавській області,  представники ЗМІ та інші представники  проектних робіт.

 Науково-методичний керівник, кандидат архітектури - Оксана Юріївна Бєлявська представила учасникам робочий проект під назвою: «Протиаварійні  роботи при підготовці до реставрації пам’ятки архітектури  національного значення нежитлової будівлі по вул. Соборності, 42 в м.Полтаві – Кадетський корпус (ох.№577/5)». Склад та зміст проекту відповідає ДБН А.2.2.-14-2016 «Склад та зміст науково-проектної документації на реставрацію пам’яток архітектури та містобудування». Замовником проекту є  ТУ ДСА України в Полтавській області.

 Проектною організацією є ТОВ «ПРОМАГРОПРОЕКТ», директор – Валентина Іванівна Бут, головний архітектор – Олена Євгеніївна Попова, головний інженер проекту – Олександр Вадимович Калінін, а науково-технічний супровід  здійснює інженер-проектувальник, кандидат технічних наук – Геннадій Миколайович Трусов. Всі спеціалісти мають відповідні сертифікати.

 На заході було обговорено необхідність виконання реконструкції історичного куполу з використанням історичної, іконографічної, художньої документації за станом на 1840-1941 років, відтворення покрівлі ребристого куполу і схилового даху металевим листом з фальцевими з’єднаннями трапецієподібних картин по ребрах куполу, при проектуванні нових конструктивів покрівлі та горищного перекриття забезпечення навантаження  від нових конструктивів не більше від навантажень раніше існуючих конструкцій та проведення інших робіт для максимального збереження автентичності будівлі.

 Всі учасники конференції були задоволені проведеним заходом та мають надію на те, що в найближчий час будівля Кадетського корпусу буде відновлена для розміщення органів правосуддя м.Полтави та яскраво доповнюватиме архітектурний ансамбль міста.