flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Посадовця притягнуто до відповідальності за вчинення корупційного правопорушення

02 червня 2020, 13:30

Постановою  Глобинського районного суду Полтавської області від 25 травня 2020 року визнано винним та притягнуто до адміністративної відповідальності за вчинене корупційне правопорушення  посадову особу місцевого органу місцевого самоврядування.

Так, судом встановлено, що гр. Ч., перебуваючи на посаді секретаря сільської ради, у десятиденний строк не повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції  про суттєві зміни у своєму майновому стані у зв’язку з набуттям 25 березня 2019 року права власності на земельну ділянку на успадковану земельну ділянку, вартість якої на дату набуття права власності становила 98610 грн., що перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня 2019 року.

Таким чином посадовець порушив вимоги частини 2 статті 52 Закону України «Про запобігання корупції» та вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 172-6 КУпАП.

Вирішуючи питання про застосування адміністративного стягнення, суд врахував, що майно було придбане шляхом успадкування, також особу порушника, його ставлення до скоєного діяння, сімейний та майновий стан.

З метою виховного впливу та запобігання вчинення аналогічних правопорушень в подальшому,  до порушника застосовано адміністративне стягнення у вигляді штрафу в його мінімальному розмірі, передбаченому санкцією частини другої статті 172-6 КУпАП в сумі 1700 грн.

За повідомленням пресслужби суду