flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДСА України продовжує забезпечувати доступність правосуддя для кожного в зоні ООС

06 травня 2020, 11:03

Збройний конфлікт на сході України, що триває вже шостий рік, змусив десятки судів різних інстанцій з Донецької та Луганської областей змінити місце свого розташування та переїхати до населених пунктів на підконтрольній Україні території. Державна судова адміністрація України в непростих економічних умовах під час проведення АТО та ООС доклала чимало зусиль задля забезпечення судочинства на прилеглих до лінії розмежування територіях сходу України.

Буквально наприкінці квітня цього року Мар’їнський районний суд Донецької області в’їхав в нову відремонтовану будівлю, розташовану у місті Кураховому цієї ж області, та розпочав повноцінну роботу. 

Судді та працівники апарату суду висловили вдячність Державній судовій адміністрації України за належну увагу до існуючих проблем та допомогу в їх розв’язанні.

У листі, надісланому судом до ДСА України, йдеться, зокрема про те, що «з початком активних бойових дій апарат Мар’їнського районного суду пройшов неабиякий тернистий шлях свого становлення – від призупинення його діяльності, втрати власної будівлі і пошкодження матеріального устаткування, переїзду до іншого населеного пункту тощо».

Колектив Мар’їнського районного суду відзначає наполегливість ДСА України в покроковому вирішенні проблем і констатує створення належних умов для здійснення судочинства, забезпечення прав і свобод людини, збереження ефективності правосуддя, зростання професіоналізму служителів Феміди та підняття їх морального духу.

«Нова, власна відремонтована будівля відповідає всім вимогам для комфортної та безпечної роботи суддів і їх апарату. Також враховані всі вимоги для зручності відвідувачів суду», - зазначено в листі.  

Своєю чергою, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк наголосив, що навіть у сьогоднішніх непростих для держави умовах ДСА України й надалі буде наполегливо здійснювати організаційне та фінансове забезпечення діяльності всіх органів судової влади відповідно до законодавчих норм.

За повідомленням прес-служби ДСА України