flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Результати роботи територіального управління Державної судової адміністрації України в Полтавській області щодо ведення кадрової роботи за 2019 рік

29 квітня 2020, 09:35

Станом на 31 грудня 2019 року в місцевих загальних судах області фактично працює 116 суддів  (з них 3 особи перебувають у відпустках для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку) та 714 працівників апаратів судів, 61 посада судді та 44 посади працівників апаратів судів є вакантними. 

Протягом звітного періоду  сімох  суддів відраховано зі штатів судів.

Двох суддів   переведено в порядку відрядження до районних судів Полтавської області (строком до 12 місяців) відповідно до Указів Президента України.

Тринадцятьох суддів  протягом звітнього періоду  призначено на посади відповідно до Указів Президента України (рішення Вищої ради правосуддя):

 

Впорядковано та передано до  архіву управління 27 номенклатурних справ  за 2018 рік.

Складено та своєчасно подано до ДСА України квартальну звітність.

 

Своєчасно подано до Полтавського міського центру зайнятості Інформацію  про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню (квота).

 

До Полтавського  обласного відділення Фонду  соціального  захисту інвалідів надано Інформацію про зайнятість і працевлаштування інвалідів за 2018 рік                                        (в територіальному управлінні та  місцевих судах області).

 

До Головного управління статистики у Полтавській області без порушення встановлених термінів сектором по роботі з персоналом надано  статистичний звіт форми №7-тнв про травматизм на виробництві.

До Полтавського обласного центру зайнятості подано ще 15 узагальнених звітів форми 4-ПН (Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у звꞌязку із змінами в організації виробництва і праці) за місцеві загальні суди Полтавської області, які знаходяться в стадії реорганізації.

 

На виконання постанови КМУ від 17.06.2015 року №413 протягом звітного періоду своєчасно, без порушення термінів здійснюється повідомлення ГУ ДФС                            у Полтавській області  про новопризначених працівників управління та місцевих судів області.

У Полтавському обласному військовому комісаріаті   пройдено щорічний інструктаж осіб, відповідальних за ведення військового обліку, згідно ст. 38 ЗУ «Про військовий обов’язок  і військову службу». Сектором  по роботі з персоналом вчасно подано річний Звіт про чисельність працюючих та військовозобов’язаних, які заброньовані згідно з переліками посад і професій, станом на 01 січня 2019 року.

 Крім того, проведено роботу щодо звірки особових карток та переоформлення відстрочок військовозобовꞌязаним працівникам управління, які перебувають на спеціальному військовому обліку, та проконтрольовано стан виконання цієї роботи  місцевими загальними судами області.

У 2019 році завідувачем сектору проведено перевірку виконання вимог  Порядку організації та ведення військового обліку призовників та військовозобовꞌязаних, затвердженого постановою КМУ від 07.12.2016 року №921, у пꞌятьох місцевих судах області: Карлівському, Диканському, Полтавському, Чутівському районних судах та Ленінському районному суді  м.Полтави, про що складено відповідні довідки.

У жовтні 2019 року завідувачем сектору по роботі з персоналом  спільно із представниками Державної судової адміністрації України проведено  перевірку виконання Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 07.12.2016 № 921 в ТУ ДСА України в Полтавській області, а також  в трьох місцевих загальних судах області: Карлівському, Полтавському, Диканському.  Стан ведення військового обліку у вищезазначених установах визначено як задовільний, за результатами перевірки складено відповідний акт.

 

 Налагоджена тісна співпраця сектору по роботі з персоналом із Міжрегіональним управлінням Нацдержслужби у Полтавській та Кіровоградській областях. Працівники сектору неодноразово брали участь у семінарах, організованих управлінням щодо застосування законодавства України з питань державної служби.

 

Здійснені заходи щодо складення місцевими судами та затвердження начальником управління штатних розписів на 2019 рік. Складено штатний розпис  територіального управління  на 2019 рік. 

 

На виконання Закону України «Про запобігання корупції»  забезпечено вчасне подання електронних щорічних декларацій за 2018 рік державними службовцями управління (а також керівниками та заступниками керівників апаратів місцевих судів області). 

Протягом звітного періоду сектором  по роботі з персоналом  проведено роботу щодо організації перевірки достовірності відомостей стосовно застосування заборон, передбачених ч. 3 та 4 ст. 1 Закону України «Про очищення влади» стосовно 1-го новопризначеного працівника управління.  

Протягом 2019  року відбулося 17 засідань комісії ТУ ДСА України в Полтавській області із загальнообов’язкового соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням,  оформлено 22 листки непрацездатності та 17 протоколів засідань комісії.

 Відповідно до Графіка підготовки суддів та працівників апаратів  місцевих судів області  на 2019 рік протягом  року забезпечено участь 182-х суддів ( з них 122 – періодичне навчання) та 95 працівників апаратів місцевих судів області в семінарах – навчаннях, тренінгах, семінарах, які проводилися Національною школою  суддів України. 

Сектором по роботі з персоналом управління протягом звітного періоду здійснювалися заходи щодо наповнення інформаційно-аналітичної системи «Кадри-Web» відповідною інформацією. На виконання доручення Державної судової адміністрації України щомісячно проводиться контрольна перевірка стану наповнення системи місцевими загальними судами області та аналізується її достовірність.

Протягом року направлено для проходження практики у місцевих судах області 324 студента: Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого», Полтавського інституту Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого», коледжу Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського, аграрного коледжу управління і права Полтавської державної аграрної академії, Полтавського кооперативного технікуму Полтавської облспоживспілки; міжрегіональної академії управління персоналом, Національного університету «Острозька академія», Приватного вищого навчального закладу «Європейський університет», Полтавського університету економіки і торгівлі, академії адвокатури, Дніпропетровського університету внутрішніх справ та  інших.

Оскільки відповідно до Положення про порядок виготовлення, обліку, видачі, заміни та знищення посвідчень суддів, суддів, яких призначено на адміністративні посади, суддів у відставці, народних засідателів та присяжних затвердженого Рішенням Ради суддів України від 25.04.2014 року №23  виготовлення та видача посвідчень проводиться ДСА України, то управлінням протягом звітного періоду виготовлено та направлено на адресу ДСА України 8 карток обліку даних для виготовлення посвідчення судді у відставці, 16 карток обліку даних для виготовлення посвідчення судді (в зв’язку із призначенням на посади відповідно до Указів Президента України), 5 карток обліку даних для виготовлення посвідчення голови суду; передано для знищення 19 посвідчень  суддів, які вже є недійсними.

         Відповідно до Інструкції про порядок оформлення, обліку, використання та зберігання посвідчень працівників апаратів місцевих та апеляційних судів виготовлення та видача посвідчень проводиться ТУ ДСА України.                                                             У зв΄язку з цим управлінням протягом звітного періоду виготовлено 9 Карток обліку виданих посвідчень та видано 9 посвідчень   керівникам апарату  місцевих судів області  та  їх заступникам. 

Протягом звітного періоду сектором по роботі з персоналом надавались консультації з трудового законодавства та проходження державної служби працівникам місцевих судів області в телефонному режимі та електронною поштою, зокрема: щодо перенесення робочих днів; про порядок оформлення наказів про відпустки; щодо обчислення стажу роботи; щодо видання наказів про направлення на збори військовозобов’язаних;  щодо присвоєння чергового рангу державного службовця у період перебування у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку; щодо порядку виготовлення посвідчень суддів, призначених на адміністративні посади тощо.