flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пильність співробітників Територіального управління Служби судової охорони у Полтавській області не дозволяє проносити заборонені предмети до установ системи правосуддя м. Полтави

02 березня 2020, 15:16

  Протягом січня-лютого цього року, завдяки професійним діям співробітників Служби судової охорони Полтавщини, було не допущено та передано на тимчасове зберігання 229 предметів, заборонених до пронесення в установи системи правосуддя. Найбільша кількість даних предметів виявляється у відвідувачів Київського та Октябрського районних судів міста.
- Основними завданнями Служби судової охорони є підтримання громадського порядку в суді, охорона приміщень суду, органів та установ системи правосуддя, забезпечення у суді безпеки всіх учасників судового процесу. Спільним наказом Державної судової адміністрації України та Служби судової охорони від 30.01.2020 № 43/61 затверджено Примірні правила пропуску осіб до будинків (приміщень) судів, органів та установ системи правосуддя та на їх територію транспортних засобів. На жаль, тенденції до зменшення кількості виявлених заборонених предметів не прослідковується. Тому вкотре звертаємося до громадян завчасно планувати відвідування даних установ, не приносити з собою заборонені предмети та з розумінням ставитися до законних вимог співробітників Служби, - зазначив начальник Територіального управління Служби судової охорони у Полтавській області полковник Служби Олександр АЛЕНІН.