flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

23 жовтня 2019 року - IV Всеукраїнська за міжнародної участі науково-практична конференція на тему: «Адаптація правової системи України до права Європейського Союзу: теоретичні та практичні аспекти»

24 жовтня 2019, 16:56

23 жовтня 2019 року - IV Всеукраїнська за міжнародної участі науково-практична конференція на тему:

«Адаптація правової системи України  до права Європейського Союзу: теоретичні та практичні аспекти»

 

У Полтавському юридичному інституті Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого відбулася конференція, проведення  якої  вже стало чудовою традицією для наукової  та правничої спільноти України і проводиться  в Полтаві уже четвертий рік поспіль.  

Модераторами конференції були директор РЦ з надання БВПД у Полтавській області, к.н.держ.упр. Олександр Черчатий та директор  Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого д.ю.н., професор Олександр Лемешко.

Конференція відбулася за окремими панелями під час яких науковці, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, навчальних закладів та системи безоплатної правової допомоги ознайомили учасників із загальнотеоретичними та практичними проблемами адаптації вітчизняної правової системи до права Європейського Союзу.

На пленарному засіданні начальник Територіального управління Державної судової адміністрації України в Полтавській області Іван Клочко висвітлив актуальне питання щодо судової реформи, зокрема розповів про перехід вітчизняної правової системи до принципів Європейського Союзу.

Захід зібрав науковців, представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, судової системи, системи безоплатної правової допомоги з  м. Полтави, Києва, Львова, Херсона, Чернівців, Сум, Києва, Одеси та Дніпра у сфері застосування європейського права та безоплатної правової допомоги.