flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зустріч з представниками Головного територіального управління юстиції в Полтавської області в рамках інформаційної кампанії #ЯМаюПравоБутиПрисяжним

10 жовтня 2019, 15:57

    В Україні триває правопросвітницька кампанія «Я маю право бути присяжним». Метою кампанії є інформування українців щодо можливості здійснення правосуддя через присяжних, адже Конституцією України передбачено можливість здійснювати правосуддя через присяжних та заохочувати їх до вирішення певної категорії цивільних та кримінальних справ разом із суддею першої інстанції. Але не кожен громадянин знає, як це працює.

03 жовтня 2019 року відбулася зустріч начальника Територіального управління Державної судової адміністрації України в Полтавській області – Клочка Івана Олексійовича з колегами із Головного територіального управління  юстиції в Полтавській області.

 

В рамках зустрічі перший заступник начальника ГТУЮ у Полтавській області Дар`я Бриндак разом з колегами передала відповідні друковані матеріали для розповсюдження, на яких розміщена така інформація:

  • Хто такі присяжні?
  • Хто може бути присяжним?
  • До розгляду яких справ залучаються присяжні?
  • Як стати присяжним.