flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Котелевському районному суді проведена спільна нарада суддів з посадовими особами органу пробації

01 листопада 2018, 14:11

26 жовтня 2018 року у Котелевському районному суді Полтавської області була проведена спільна нарада суддів з працівниками Котелевського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області. Участь у заході прийняла і в.о.керівника апарату суду Ярослава Павленко.

 

Начальник сектору Олена Безсмертна доповіла про цілі і завдання зустрічі, ознайомила присутніх з програмами, розробленими ДУ «Центр пробації»: «Зміна прокримінального мислення», «Попередження вживання психотропних речовин», «Подолання агресивної поведінки» та вручила учасникам інформаційні буклети.

Під час проведення наради були обговорені мета та завдання пробаційних програм.

Пробаційна програма – це система занять, які проводяться за визначеним графіком і мають на меті корекцію поведінки, яка суперечить прийнятим у суспільстві нормам, а також формування соціально сприйнятливих змін особистості.

На підставі частини 2 статті 76 Кримінального кодексу України, на особу звільнену від відбування покарання з випробуванням, судом може бути покладено обов’язок виконання заходів, передбачених пробаційною програмою.

О.Безсмертна розповіла, що для координації заходів, передбачених пробаційною програмою, в уповноваженому органі пробації призначається куратор – працівник, який пройшов спеціальне навчання.  У випадку, якщо судом не визначено вид пробаційної програми, куратор, з урахуванням результатів оцінки ризиків вчинення повторного кримінального правопорушення, визначає її вид, складає графік і забезпечує його виконання. Також, за потреби куратор може залучати до виконання заходів інших фахівців і спеціалістів (лікаря, психолога, педагога, волонтера та ін.).

Наприкінці заходу учасники зустрічі домовилися про подальшу співпрацю.

За повідомленням прес-служби суду