flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прокурори навмисно намагаються затягнути судовий розгляд, - заява Гребінківського районного суду Полтавської області

17 жовтня 2018, 15:38

16 жовтня Гребінківський районний суд Полтавської області порушив перед Генеральною прокуратурою України та Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією прокурорів питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності прокурорів, винних у неявці в судове засідання, умисному затягуванні кримінального провадження та незабезпеченні організації підтримання державного обвинуваченння.

Оскільки у провадженні суду перебуває справа, по якій обвинувачена у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть колишнього чоловіка, вже понад 6 місяців знаходиться під вартою. На сьогодні досліджено всі докази, залишилося допитати свідка, а також експерта, за заявленим у попередньому засіданні прокурором клопотанням.

Проте сам прокурор, будучи належним чином повідомлений, не з’явився у наступне судове засідання, посилаючись на зайнятість у заслуховуванні кримінальних проваджень при керівництві. А про неможливість неявки залучених у справі прокурорів прокуратури Полтавської області, суд взагалі не було повідомлено.

Окрім того, з 18.10.2018 головуюча суддя по справі не зможе здійснювати судочинство у зв’язку із закінченням повноважень.

За таких обставин очевидним є, що прокурори навмисно намагаються затягнути судовий розгляд даного кримінального провадження, зокрема з метою унеможливлення його розгляду даним складом суду.

Судове засідання відкладено до завтра на 14:00, у зв"язку з його невідкладністю, оскільки обвинувачена вже тривалий час тримається під вартою. З метою якнайшвидшого інформування, прокурорів було повідомлено електронною поштою.

 

 

За повідомленням прес-служби суду