flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Урочисті заходи з нагоди Дня захисника України

16 жовтня 2018, 11:54
       12 жовтня 2018 року  з нагоди Дня захисника України начальник територіального управління Державної судової адміністрації України у Полтавській області  Іван Олексійович Клочко на Соборному майдані м.Полтави, взяв участь в урочистій церемонії вручення премії обласної ради імені Ю.Горліса-Горського (українського військового і громадського діяча, письменника) та покладання квітів до пам’ятника Гетьману України Івану Мазепі. До заходу долучилися й представники обласної влади.


       Зокрема, 14 жовтня 2018 року , в День захисника України, в Полтаві згадали хлопців та чоловіків, які пішли захищати країну від російського агресора. На Центральному цвинтарі родичі загиблих бійців, бойові побратими, учасники бойових дій, представники обласної влади та небайдужі полтавці зібралися для спільної молитви та панахиди.

       Разом з тим, з нагоди Дня захисника України, Дня Українського козацтва, свята Покрови Пресвятої Богородиці в Полтаві відбулися тематичні урочистості.

       Військові, нацгвардійці, поліцейські, рятувальники, курсанти маршем пройшли Театральною площею міста. Курсанти Кременчуцького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою склали клятву ліцеїста. Разом із військовим оркестром заспівали «Марш нової армії». Почесними відзнаками Полтавської обласної ради «За вірність народу України» нагородили краян-бійців АТО.

       Усі присутні на урочистостях переглянули завдяки прямому включенню виступ Президента України Петра Порошенка із Софіївської площі в Києві. Хвилиною мовчання по всій Україні вшанували пам’ять полеглих захисників.

       День захисника України – свято, яке безпосередньо пов’язане із сучасними героями – учасниками бойових дій за незалежність нашої держави, з добровольцями, волонтерами, медиками, працівниками оборонних підприємств, священиками-капеланами. І це не гендерне свято, а свято захисників, – наголосив Президент України Петро Порошенко.