flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

"Бути суддею" для формування іміджу та репутації судді

12 вересня 2018, 11:09

З 11 вересня 2018 року викладачами Національної школи суддів України в м. Києві кандидатам на посаду судді розпочато викладання тренінгів з навчального курсу “Бути суддею”.

Відкриваючи тренінги, викладачі зауважили, що даний навчальний курс є новим, спеціально розробленим для кандидатів на посаду судді, та наголосили, що його опанування допоможе кандидатам критично подивитись на свій вибір професії та краще усвідомити й оцінити всі “за” і “проти” професії судді; сприятиме тому, щоб кожен кандидат зміг змоделювати суддівську професіограму; допоможе сформувати психологічні якості, які дозволятимуть на належному рівні виконувати суддівські функції.

Тренінги для кандидатів на посаду судді проводяться із застосуванням інтерактивних методів навчання: міні-лекцій із презентаціями PowerPoint, демонстрацією відеороликів, проведенням експрес-опитування, виконанням практичних завдань у малих групах, розв’язанням ситуативних завдань, тощо.

Тренінги ще тривають, але викладачі (тренери) вже зараз відзначають плідну командну роботу груп, жваві дискусії під час виконання й обговорення практичних завдань, що свідчать про значний інтерес слухацької аудиторії до цього навчального курсу.

Для участі у цих тренінгах викладачами (тренерами) запрошено: суддю Апеляційного суду Запорізької області Ірину Воробйову, суддю Апеляційного суду Закарпатської області у відставці Лілію Симоченко, суддю Вищого господарського суду України Віталія Корсака, суддю Апеляційного суду Рівненської області у відставці Юрія Матюху, суддів Вищого адміністративного суду України Світлану Головчук та Любов Гончар, суддю Київського апеляційного адміністративного суду Євгена Мезєнцева, а також начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) – радника НШСУ, суддю Верховного Суду України у відставці Ольгу Шаповалову та провідних наукових співробітників відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів НШСУ Андрія Маслюка і Надію Голембієвську.

За повідомленням прес-служби НШСУ