flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

13 жовтня 2017 року в приміщенні Апеляційного суду Полтавської області відбулася координаційна нарада

13 жовтня 2017, 16:00

13 жовтня 2017 року  в приміщенні Апеляційного суду Полтавської області  відбулася координаційна нарада за участі начальника ТУ ДСА України в Полтавській області  Клочка І.О., голови Апеляційного суду Полтавської області Гальонкіна С.А., суддів-секретарів судових палат з розгляду цивільних справ Дряниці Ю.В. та з розгляду кримінальних справ Томилка В.П. Апеляційного суду Полтавської області,  голів та керівників апаратів місцевих судів Полтавської області.

            Повісткою денною даного заходу було «Обговорення стану здійснення судочинства місцевими судами області у І півріччі 2017 року та заходів щодо створення та організації  діяльності Судового інфо - медіа центру Полтавської області (на виконання рішення Ради Суддів України  № 37 від 08.06.2017р.)».

           Зокрема начальник управління доповів про стан здійснення організаційного забезпечення місцевих судів Полтавської області у першому півріччі 2017 року та перспективи на .

            Нарада проходила в режимі відеоконференцзв’язку з Головою Державної судової адміністрації України Холоднюком З.В.

   

  Разом з тим, з метою підготовки працівників апаратів судів до спілкування з маломобільними групами населення та забезпечення їх ефективної комунікації, нараду відвідала головний спеціаліст відділу адміністрування нерухомим майном управління з питань об’єктів державної власності Державної судової адміністрації України Скрипай О.Є.,  яка є тренером в рамках навчального курсу Національної школи суддів України, Проекту USAID "Справедливе правосуддя" та Регіонального громадського благодійного фонду "Право і демократія" на тему: "Покращення рівня навиків спілкування та роботи працівників суду із людьми з інвалідністю".  

           Так, Оксана Євгенівна звернула увагу на маломобільні групи населення до яких входять люди за медичними (інваліди) та соціальними (вагітні жінки, мами з дитячими візочками, люди похилого віку) показниками.

           Зокрема було звернуто увагу присутніх на чемне та ввічливе ставлення до інвалідів та людей похилого віку,  які є сильними психологічно, але фізично обмежені.

          Крім того, надано роз’яснення щодо облаштування приміщень, які повинні бути максимально пристосованими для таких груп населення, а саме: забезпечення  пандусами, позначення виступів підйомів жовтою фарбою, обладнання спеціальних місць для надання інформації маломобільним групам населення.