flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Перші випускники Програми з питань судового адміністрування отримали сертифікати

25 червня 2013, 08:42

Перші  випускники

  Програми  з  питань  судового адміністрування

отримали сертифікати

                                   

12 червня 2013 року у м.Києві відбулася урочиста церемонія вручення сертифікатів випускникам інноваційної академічної Програми з питань судового адміністрування (далі – Програма). Програма реалізується Державною судовою адміністрацією України у партнерстві з Національною школою суддів України за підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя» та участі Університету штату Мічиган (США) і спрямована на оновлення та набуття знань, навичок та здібностей судових адміністраторів для ефективного управління судами.

В урочистій церемонії взяли участь Руслан Кирилюк, Голова Державної судової адміністрації України; Наталія Шукліна, Проректор Національної школи суддів України; Джед Бартон, Директор регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку в Україні, Молдові, Білорусі та Кіпру; Девід Вон, Керівник Проекту USAID «Справедливе правосуддя»; Морін Коннер, Директор Програми з питань судового адміністрування Університету штату Мічиган, та Памела Гарріс, Президент Національної асоціації з судового адміністрування США (NACM), судовий адміністратор Суду округу Монтгомері, Роквіль, Меріленд.  До участі у церемонії були запрошені голови судів, працівники яких пройшли навчання за Програмою, викладачі Програми, а також працівники Державної судової адміністрації України, Національної школи суддів України, представники Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Проекту USAID «Справедливе правосуддя».

Першими слухачами Програми стали 40 учасників, які були відібрані на конкурсній основі з числа керівників апаратів судів різних рівнів та спеціалізацій, їх заступників та працівників Державної судової адміністрації України. Програма ґрунтується на сертифікаційній програмі судового адміністрування Університету штату Мічиган. Викладачі Університету штату Мічиган спільно з українськими викладачами працювали над адаптацією навчальних матеріалів до українського контексту і в квітні 2013 року в Києві провели двотижневе навчання за такими курсами: лідерство; цілі та обов’язки судів; стратегічне бачення й планування; ресурси, бюджет, фінанси; управління проходженням справ; управління інформаційними технологіями; основні компоненти судів; управління кадрами; освіта, практичне навчання і розвиток; зв’язки судів з громадськістю.

Слухачі, які успішно пройшли навчання та підготували підсумкові проекти, отримали сертифікати Університету штату Мічиган та Національної школи суддів України. В рамках Програми всі її слухачі отримали статус учасника сертифікаційної програми з питань судового адміністрування Університету штату Мічиган і мають потенційну можливість продовжити навчання в ньому та отримати диплом магістра з судового адміністрування. Набутий досвід з розробки та впровадження Програми стане в нагоді й буде основою для запровадження програми професійної підготовки судових адміністраторів на загальнонаціональному рівні.

Представниками Полтавської області в програмі, яка спрямована на оновлення та набуття нових знань, навичок і здібностей судових адміністраторів для ефективного управління судами стали:

     БРАЖНИК Наталія Миколаївна, заступник  керівника апарату Автозаводського районного суду м.Кременчука Полтавської області,

      ШВИДКА Олена Михайлівна, керівник апарату Київського районного суду м.Полтави,

    ДАНІЛІНА Жанна Олександрівна, заступник керівника апарату Крюківського районного суду м.Кременчука Полтавської області

     ПЕТРЕНКО Владислав Григорович, заступник керівника апарату Лохвицького районного суду Полтавської області.

 

Користуючись нагодою,  Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Полтавській області  щиро вітає випускників з отриманням нових знань, які підтверджені сертифікатами Національної школи суддів України та Університету штату Мічиган.