flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вища рада юстиції - до прийняття закону про ВРП суддів не призначатимуть безстроково

13 грудня 2016, 15:16

 Питання про призначення суддів безстроково недоцільно вирішувати до прийняття Закону України «Про Вищу раду правосуддя». Тому що від законодавця залежить, яка процедура призначення має бути застосована у цьому випадку.

Таку думку висловив голова Вищої ради юстиції Ігор Бенедисюк під час конференції «Новий погляд на суддівське самоврядування».

Це стосується суддів, відносно яких рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про обрання безстроково не розглянуті Верховною Радою (так званих «суддів-п’ятирічок»).

Ігор Бенедисюк поінформував ЗМІ, що наразі у Вищій раді юстиції проведено авторозподіл усіх матеріалів стосовно вказаних суддів, переданих до ВРЮ Верховною Радою України, та триває підготовка їх до розгляду. Однак, за словами Голови ВРЮ, саме від законодавця залежить, яка процедура призначення повинна бути застосована у цьому випадку: через подання Президентові України  чи безпосередньо рішенням Вищої ради юстиції.

«Саме тому до прийняття Закону України «Про Вищу раду правосуддя» недоцільно вирішувати питання призначення суддів безстроково», – наголосив він.

 Згідно інформації, що розміщена 06.12.2016 р. на сайті zib.com.ua