flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Полтавській області продовжує вживати послідовних кроків для створення умов вільного доступу до правосуддя маломобільним групам населення

15 квітня 2016, 09:20

 Основним міжнародним документом, який гарантує права інвалідів є Конвенція ООН про права осіб з інвалідністю, яка ратифікована Україною та набрала чинності 06 березня 2010р.

Відповідно до статті 13 даної Конвенції держави-учасниці повинні забезпечувати людям з інвалідністю нарівні з іншими ефективний доступ до правосуддя, зокрема передбачаючи процесуальні та відповідні вікові корективи, які полегшують виконання ними своєї ефективної ролі прямих і опосередкованих учасників, у тому числі свідків, на всіх стадіях юридичного процесу.

Нажаль, на сьогодні, в переважаючій більшості приміщення та будівлі судів мають низку проблемних питань архітектурної доступності людей з інвалідністю, розв’язання яких відбувається повільно через ряд об’єктивних причин, однією з яких залишається обмежений обсяг фінансових ресурсів для здійснення робіт з будівництва, реконструкції та капітального ремонту. Проте, щоб частково виправити недоліки, ТУ ДСА України в Полтавській області вживаються послідовні кроки для покращення ситуації.

Так, з метою створення умов доступу маломобільним групам населення до приміщення Київського районного суду м. Полтави, Територіальним управлінням ДСА України в Полтавській області були проведені наступні заходи:

 

встановлено поріг вхідних дверей;

 

на І поверсі сходи, які ведуть до службових приміщень суду,  обладнано пандусом для проїзду інвалідних візків;

Також, за доручення ТУ ДСА України в Полтавській області в кожному суді області визначено відповідальну особу, яка в разі необхідності зможе надати необхідну допомогу маломобільним групам населення в доступі до залів судових засідань та канцелярії, так, зокрема в Київському районному суді м. Полтави цей обов’язок покладено на старшого судового розпорядника  Рудя Заура Васильовича.

 

          Начальник управління                                                                                                                       І.О. Клочко