flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочалось первинне кваліфікаційне оцінювання суддів апеляційних судів

14 квітня 2016, 09:15

 Відповідно до пункту 6 розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про забезпечення права на справедливий суд» (далі – Закон) Вища кваліфікаційна комісія суддів України (далі – Комісія) забезпечує проведення первинного кваліфікаційного оцінювання суддів з метою прийняття рішень щодо можливості здійснення ними правосуддя у відповідних судах.

Рішенням Комісії від 22 березня 2016 року № 17/зп-16 було оголошено проведення первинного кваліфікаційного оцінювання суддів апеляційних судів міста Києва та Київської області.

До першої групи суддів, які проходять первинне кваліфікаційне оцінювання, було включено 26 суддів апеляційного суду Київської області.

12 квітня 2016 року розпочався перший етап первинного кваліфікаційного оцінювання суддів – іспит. Із 26 суддів, включених до цієї групи, на день проведення іспиту семеро суддів подали заяви про відставку, їх оцінювання Комісією зупинено, один суддя звернувся із заявою про перенесення строків його оцінювання у зв’язку із перебуванням у щорічній відпустці, один суддя не з’явився, оскільки перебуває на лікарняному.