flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щорічна оцінка керівників апаратів місцевих судів

23 березня 2016, 15:11

 

    На виконання наказу начальника управління від 03.02.2016 року № 9/од 22 березня 2016 року в приміщенні територіального управління Державної судової адміністрації України в Полтавській області відбулася  нарада  начальника територіального управління Івана Олексійовича Клочка  з  керівниками апаратів місцевих судів загальної юрисдикції області в рамках щорічної оцінки.

 

       Проведена  щорічна оцінка виконання  керівниками апаратів місцевих судів області (23 особи) та їх заступниками (20 осіб) покладених на них обов’язків і завдань за  підсумками роботи у 2015 році.   З них підсумкову оцінку «висока» отримали  5 осіб; «добра» - 36 осіб; «задовільно» - 1 особа. У своєму виступі начальник підвів підсумки роботи у 2015 році та надав рекомендації керівникам апаратів місцевих судів області щодо організації роботи, підняв актуальні питання, що стосуються роботи місцевих судів Полтавської області, а саме: про необхідність дотримання керівниками апаратів та працівниками місцевих судів інструкції з діловодства та виконання наказу ДСА України № 119 від 20.09.2015 про надсилання судами SМS – повідомлень учасникам судового процесу, що передбачає подачу від учасників судового процесу заявки про отримання судової повістки в електронній формі.

         Також начальник управління наголосив на необхідності суворого виконання Закону України «Про запобігання корупції» у частині попередження та недопущення корупційних проявів.

    Учасниками наради обговорювались питання фінансового забезпечення, охорони приміщень судів та ряд інших проблемних питань, що стосуються роботи місцевих судів Полтавської області.

    Зокрема, начальник відділу організаційного забезпечення діяльності судів, судової статистики та інформаційних технологій Лариса Тягнирядно доповіла про стан виконання заходу щодо Комплексної системи захисту інформації. Крім того, звернула увагу на дотриманні в спілкуванні  державної (української) мови з колегами по роботі та відвідувачами місцевих судів Полтавської області. Обговорювалось питання правильності заповнення бланків для замовлення електронного цифрового підпису для працівників.

      Про основні питання щодо істотних умов укладення цивільно-правових договорів, трудових угод та договорів про надання послуг, специфіку підготовки проектів додаткових угод, порядку надання довіреностей на працівників апаратів судів для представлення інтересів управління в органах державної  влади доповіла завідувач юридичного сектору Наталія Мухан.

Завідувач сектору кадрової роботи управління Юлія Пономаренко звернула увагу на стан виконавської дисципліни при виконанні щомісячних контролів. Крім того, зауважено на необхідності дотримання  відповідального та грамотного підходу при складенні наказів та інших документів, що стосуються діяльності місцевих судів Полтавської області.