flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Робоча зустріч Голови Комісії з Директором Департаменту правосуддя та правового співробітництва Генерального директорату прав людини та верховенства права Ради Європи

19 лютого 2016, 15:23

 17 лютого 2016 року у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України відбулася зустріч Голови Комісії Сергія Козьякова з Директором Департаменту правосуддя та правового співробітництва Генерального директорату прав людини та верховенства права Ради Європи Ханною Юнкер. У зустрічі також взяли участь Поліна Казакевич, начальник відділу міжнародного співробітництва секретаріату Комісії, Ліліт Данегян, координатор Проекту Ради Європи «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні», та Андрій Кавакін, менеджер Проекту.

Сергій Козьяков поінформував європейських колег про початок проведення первинного кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих судів загальної юрисдикції, які звернулись до Комісії із заявами про рекомендування для обрання безстроково, зокрема про етапи, процедуру та загальні критерії оцінювання.

Сторони обмінялися думками щодо перспективи співробітництва Вищої кваліфікаційної комісії суддів України в рамках нового Проекту Ради Європи «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні», метою якого є забезпечення незалежності, справедливості та ефективності судової влади шляхом підтримки України у реформуванні сектору правосуддя відповідно до стандартів та рекомендацій Ради Європи.

Водночас Ханне Юнкер зазначила, що Рада Європи готова і надалі співпрацювати з Україною з цього питання.

Сергій Козьяков подякував колегам з Ради Європи та представникам Проекту за підтримку, яку надає Рада Європи, та висловив сподівання на плідне співробітництво в рамках Проекту Ради Європи «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні».

Довідково:

Офіційне відкриття Проекту Ради Європи «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні» заплановано на 31 березня 2016 року.