flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Комісія ознайомила суддів Києва з кваліфікаційним оцінюванням

01 лютого 2016, 12:09

 17 лютого розпочинається первинне кваліфікаційне оцінювання суддів. У зв’язку з цим сьогодні в Комісії відбулась зустріч керівництва ВККС та голів судів Києва, на якій йшлося про етапи, процедуру та загальні критерії оцінювання.

Від Комісії у зустрічі взяли участь Голова Комісії Сергій Козьяков, секретар кваліфікаційної палати Комісії Станіслав Щотка, члени Комісії Тетяна Шилова, Володимир Бутенко, директор департаменту з питань професійної кваліфікації суддів та кандидатів на посаду судді секретаріату Комісії Роман Савчук.

Можливість ознайомитись із процедурою кваліфікаційного оцінювання суддів отримали голови 10 районних судів столиці, окружного адміністративного суду міста Києва, Київського окружного адміністративного суду, господарського суду міста Києва та господарського суду Київської області. На заході також були присутні представники міжнародних донорських організацій, науковці, журналісти юридичних видань.

Як зазначив Голова Комісії Сергій Козьяков, усі документи щодо процедури кваліфікаційного оцінювання прийняті та погоджені Радою суддів України, що дає можливість розпочати оцінювання. Він також повідомив, що 28 січня 2016 року  Комісія прийняла рішення про проведення протягом лютого-березня 2016 року первинного кваліфікаційного оцінювання суддів. Першими оцінюватись будуть судді, які подали до Комісії заяви про обрання суддею безстроково.

Напередодні Комісія також затвердила список суддів, які проходитимуть оцінювання. Це п’ять груп, куди увійшло 100 суддів. Затверджено графік проведення первинного кваліфікаційного оцінювання для цих суддів та перелік завдань для проведення анонімного письмового тестування. Розпочнеться оцінювання 17 лютого 2016 року.

Секретар кваліфікаційної палати Комісії Станіслав Щотка порадив суддям вивчати нормативні документи Комісії та інформацію про оцінювання, яка розміщена на сайті ВККСУ. 

Детально з процедурою оцінювання та відмінностями між первинним кваліфікаційним оцінюванням і кваліфікаційним оцінюванням присутніх ознайомив Роман Савчук. Він також наголосив на тому, що на усіх етапах оцінювання враховуватиметься спеціалізація судді, на чому наполягала Рада суддів України.

Під час зустрічі також обговорювались питання наповнення суддівського досьє та можливість ознайомлення з ним суддею до початку оцінювання.

Завершуючи зустріч, Сергій Козьяков повідомив, що на сайті ВККСУ нещодавно опубліковано звіт Комісії за 2015 рік, де чимало цікавих та корисних фактів про діяльність очолюваного ним органу.