flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся тренінг для суддів “Дисциплінарна відповідальність судді”

03 грудня 2015, 10:37

            1-2 грудня 2015 року в місті Києві за підтримки Українсько-канадського проекту “Освіта суддів – для економічного розвитку”  відбувся тренінг для суддів та викладачів (тренерів) навчального курсу “Дисциплінарна відповідальність судді”.

Розпочинаючи захід ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук, зазначив, що судді мають оволодіти належними знаннями щодо суддівської дисципліни і відповідальності, адже критерій доброчесності судді набув особливої актуальності у сьогоденні, коли суспільство висуває  нові, все більш високі вимоги до судді. 

Директор з юридичних та освітніх питань Групи міжнародного співробітництва Національного суддівського інституту Канади, Українсько-канадський проект “Освіта суддів – для економічного розвитку” Дональд Чіассон переконаний, що є відчутним прогрес у забезпечені кваліфікаційної спроможності суддівського корпусу та позитивні зрушення у судовій системі нашої держави загалом, а поширення знань, навичок, досвіду, зокрема й через такі тренінги сприятимуть цьому і надалі.

Участь у заході в якості тренера взяла член Ради суддів України,  суддя Вищого адміністративного суду України Тетяна Чумаченко.

Під час тренінгу судді вирішували практичні завдання, а саме: практичні вправи з оцінки дисциплінарних скарг; презентація практичних кроків, які може вчинити суддя для підготовки пояснень у справі; мозковий штурм на тему законодавчих положень, що стосуються прав судді у дисциплінарному провадженні; практичні кроки, які може вчинити суддя для підготовки до розгляду дисциплінарної справи; обговорення у малих групах можливих клопотань до Комісії на прикладі основної фабули. Під час проходження тренінгу судді отримали авторитетні і змістовні відповіді на запитання та обговорили життєві ситуації, які виникають перед суддями та пов’язані із дисциплінарною відповідальністю.