flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Семінар за участю працівників управління та керівників апаратів місцевих судів загальної юрисдикції області

23 жовтня 2015, 15:46

          21 жовтня 2015 року в приміщенні територіального управління Державної судової адміністрації України в Полтавській області відбувся семінар за участю працівників управління та керівників апаратів місцевих судів загальної юрисдикції області.

          Розпочав семінар начальник територіального управління Іван Олексійович Клочко. У своєму виступі начальник підняв актуальні питання, що стосуються роботи місцевих судів Полтавської області, а саме: про необхідність дотримання керівниками апаратів та працівниками місцевих судів інструкції з діловодства та виконання наказу ДСА України № 119 від 20.09.2015 про надсилання судами SМS – повідомлень учасникам судового процесу, що передбачає подачу від учасників судового процесу заявки про отримання судової повістки в електронній формі.

         Окрім того, начальником управління з керівниками апаратів місцевих судів було обговорено питання щодо стану готовності службових приміщень до опалювального сезону та необхідності економного використання бюджетних коштів при користуванні електро - та тепловою енергією.

         Також, начальник управління наголосив на необхідності суворого виконання Закону України « Про запобігання корупції» у частині попередження та недопущення корупційних проявів, надав інформацію щодо стану виконання Закону України «Про очищення влади» в частині проходження суддями  та працівниками апаратів судів відповідної перевірки.

         Результативно учасниками семінару обговорювались питання фінансового забезпечення, охорони приміщень судів та ряд інших проблемних питань, що стосуються роботи місцевих судів Полтавської області.

        В доповнення до вищезазначеної теми   начальником відділу планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку та звітності управління Кожедуб Тетяною Дмитрівною було надано вичерпну інформацію відносно фінансування місцевих судів області та виплати заробітної плати суддям та працівникам апаратів місцевих судів. Також, керівників апаратів  місцевих судів було проінформовано щодо розміру премій та надбавок по всім місцевим судам області та  наголошено про підготовку до річної інвентаризації товарно-матеріальних цінностей, яка буде проводитись станом на 01.11.2015 року.

        Про основні питання щодо істотних умов укладення цивільно-правових договорів, трудових угод та договорів про надання послуг, специфіку підготовки проектів додаткових угод, порядку надання довіреностей на працівників апаратів судів для представлення інтересів управління в органах державної  влади доповіла завідувач юридичного сектору Мухан Наталія Миколаївна.

        Завідувач сектору матеріально-технічного та господарського забезпечення, організації діяльності служби судових розпорядників Кісельова Ірина Вікторівна доповіла про стан матеріально-технічного забезпечення  та подальші плани на закупівлю товарів та послуг  для безперебійної роботи місцевих судів області.

      Завідувач сектору кадрової роботи управління Пономаренко Юлія Василівна дала пояснення щодо вимог відповідно чинного законодавства наказів та про наявність підтверджуючих документів для надання відпустки окремим категоріям працівників місцевих судів області, дала тлумачення щодо правильності складання суддівського досьє для суддів місцевих судів загальної юрисдикції Полтавської області.

           Крім того,  проведено обговорення  підготовки до роботи у системі «Кадри-WEB» та надсилання  до ДСА України сертифікатів по отриманню ключів для доступу визначених осіб.

         Спеціаліст державного підприємства «Інформаційні судові системи» Губка Сергій Віталійович наголосив на необхідності контролю керівниками апаратів судів за своєчасним внесенням документів до системи електронного документообігу суду КП «Д-3». Розглянуто питання щодо правильного визначення наказами судів прав доступу відповідальних працівників апарату суду, які вносять інформацію до КП «Д-3». Обговорено процедуру зміни спеціалізації суддів в системі документообігу у відповідності до «Положення про автоматизовану систему документообігу суду» та порядок внесення розпоряджень керівника апарату, рішення зборів суддів, наказів і табелю обліку робочого часу до відповідних гілок системи документообігу. Розглянуті питання про використання процедури передачі раніше визначеному в судовій справі головуючому судді (судді-доповідачу) за допомогою різних типів поєднання справ у КП "Д-3". Наголошено на термінах внесення відомостей до «Державного реєстру судових рішень» про набрання судовим рішенням законної сили.

         Семінар пройшов у діловому обговоренні вищезазначених питань з конкретними висновками та зауваженнями начальника управління Клочко Івана Олексійовича з пропозиціями щодо подальшого поліпшення сумісної роботи управління та керівників апаратів місцевих судів.