flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

11 вересня 2015 Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк з робочою поїздкою відвідав Полтавську область

14 вересня 2015, 16:47

 11 вересня 2015 Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк з робочою поїздкою відвідав Полтавську область.

Під час перебування на Полтавщині Зеновій Холоднюк взяв участь у

зборах суддів апеляційного суду Полтавської області за участю голів місцевих судів області з питань стану здійснення судочинства судами області за І півріччя 2015 року та завдання на ІІ півріччя 2015 року.

На нараді були присутні Зеновій Васильович Холоднюк, голова апеляційного суду Рябішин Андрій Олександрович та начальник територіального управління   ДСА України Полтавської області Клочко Іван Олексійович.

 На нараді заслухано інформацію голови апеляційного суду щодо стану здійснення судочинства місцевими  судами та Апеляційним судом Полтавської області протягом першого півріччя 2015 року. Рябішин А.О. доповів присутнім, що всього протягом першого півріччя до судів першої інстанції  надійшло 51 722 справ, проваджень та матеріалів. Підводячи підсумки, голова апеляційного суду відзначив, що судова реформа та будь-які зміни, що відбуваються на сучасному етапі в Україні, тільки створюють умови для сильної дієвої, оперативної та компетентної судової влади.

 

    Заступники голови Гальонкін С.А. та Давиденко Е.В. у своїх виступах зупинились на якості та оперативності судочинства у цивільних та кримінальних справа і справах про адміністративні правопорушення.

     На нараді заслухано інформацію начальника ТУ ДСА України в Полтавській області Клочка І.О. про стан організаційного забезпечення місцевих судів у  першому півріччі 2015 року.

 

   Зеновій Васильович Холоднюк  у своїй доповіді означив актуальні питання сьогодення, серед яких фінансове забезпечення судів загальної юрисдикції.  За словами очільника ДСА України доведені бюджетні призначення судової системи України на 2015 рік склали 3 млрд 688 млн грн, що на 996 млн грн або 21% менше призначень 2014 року у зв’язку з обмеженням суддівської винагороди. З 1 квітня поточного року Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення» від обмеження суддівської винагороди було знято, проте бюджетні призначення не повернуті, що створює проблеми з оплатою праці працівникам апаратів судів.

 

 

  Також Зеновій  Васильович Холоднюк повідомив про переведення під юрисдикцію ДСА України спеціального підрозділу судової міліції. Така зміна підпорядкування обумовлена Законом України «Про Національну поліцію», який набирає чинності вже менш, ніж за три місяці, та Прикінцеві та перехідні положення якого передбачають створення підрозділів відомчої воєнізованої охорони ДСА України. Голова Державної судової адміністрації України відзначив, що наразі триває бюджетний процес, де також мають бути передбачені видатки на утримання відомчої воєнізованої охорони, а також можливі законодавчі зміни.

  Холоднюк З.В. поінформував учасників наради про те, що ДСА України підготовлені пропозиції щодо внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус судів».

  Зеновій Васильвич Холоднюк під час візиту відвідав Господарський суд Полтавської області та територіальне управління,  де провів робочі наради та означив подальші перспективи організаційного забезпечення діяльності судів.