flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Науковці надають поради щодо кваліфікаційного оцінювання суддів

04 серпня 2015, 09:20

Особистісну складову у процесі  первинного кваліфікаційного оцінювання суддів обговорили 24 липня 2015 року працівники Вищої кваліфікаційної комісії суддів України під час зустрічі з кандидатом психологічних наук Ірхіним Юрієм Борисовичем.

Науковець поділився з аудиторією власним досвідом та знаннями у сфері професійного оцінювання. Він наголосив, що питання кваліфікаційного оцінювання суддів не вперше постає перед українським суспільством. Так звана професіограма вже давно розробляється вітчизняними фахівцями, які спираються у своїх пошуках і на досвід європейських колег.

Ю.Б Ірхін навів приклади професійних психологічних  методик діагностики професійного розвитку особистості, що можуть бути застосовані і при кваліфікаційному оцінюванні суддів.

Учасники зібрання також обговорили основні аспекти оцінювання суддів задля підвищення їхнього кваліфікаційного рівня та мотивацію у професійному зростанні.

У заході, зокрема, взяли участь в.о Голови Комісії Весельська Т.Ф., член Комісії Василенко А.В., заступник керівника секретаріату Комісії Биструшкін О.О., директор департаменту  з питань професійної кваліфікації суддів та кандидатів на посаду судді Савчук Р.М., інспектори.

Нагадаємо, кваліфікаційне оцінювання має розпочатись у серпні 2015 року. Вища кваліфікаційна комісія суддів України активно співпрацює з міжнародними та вітчизняними експертами у цьому питанні, проводить зустрічі  з суддями різних рівнів, науковцями та громадськістю.