flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Президент підписав зміни до Закону про бюджет-2015

12 березня 2015, 13:53

 Норми Закону “Про судоустрій та статус суддів” застосовуються у порядку та розмірах, встановлених Кабміном, виходячи з наявних фінансових ресурсів державного і місцевого бюджетів та бюджетів фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Такі норми передбачено Законом “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2015 рік” (проект №2147), який вчора підписав Президент Украиїни Петро Порошенко.

Нагадаємо, ця норма Закону викликала незадоволення в суддівській сфері. Зокрема, очільники вищих судових інституцій звертались до парламенту з проханням щодо її виключення.

Законом визначено, що на 2015 рік доходи Державного бюджету становлять 498.150.708 тис. гривень, у тому числі доходи загального фонду Держбюджету — 473.536.676,6 тис. гривень та доходи спеціального фонду Держбюджету — 24.614.031,4 тис. гривень.

Окрім того, змінами до Закону про бюджет на 2015 рік визначено наступне:

- Надано право Кабінету Міністрів України для забезпечення обслуговування громадян, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, здійснювати розподіл та перерозподіл освітньої, медичної субвенцій та субвенції на підготовку робітничих кадрів.

- установлено, що заходи щодо побудови охорони українсько-російського державного кордону, територій, прилеглих до районів проведення антитерористичної операції та Автономної Республіки Крим, можуть здійснюватися за рахунок коштів державного бюджету, передбачених за програмою "Державні капітальні видатки, що розподіляються Кабінетом Міністрів України".

- надано право Кабінету Міністрів України залучати кредитні кошти під державні гарантії в розмірі 21 млрд. гривень для створення стабілізаційного (резервного) енергетичного фонду, тощо.