flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зразкове приміщення будуємо разом

25 листопада 2014, 11:28

       Не так давно будівля колишньої школи за адресою вул. Красіна, буд. 37/ 49  почала радувати жителів Кременчка своїм чудовим фасадом. Крім естетичної, споруда почала виконувати ще одну нову для себе функцію – вміщувати в собі Крюківський районний суд.

        Багато розмов точилося навколо цих змін. Та спершу потрібно сказати, що досягти їх було зовсім нелегко. Люди, які хоч раз бували в колишніх приміщеннях суду погодяться, що, м’яко кажучи, не так повинен виглядати суд сучасної європейської країни: зі стін та стелі сипалась штукатурка, кабінети без будь-якого належного обладнання, а внутрішній простір та  вигляд нагадував мало не комунальну квартиру.

        Подія для міста, а відтак і для самих працівників міськрайонного суду дійсно визначна, адже нового приміщення чекали богато років.

      Нині суд розташований в 2-х поверховому будинку. Площа приміщення, де здійснює свою діяльність Крюківський районний суд м. Кременчука складає 1215,5 м2.

Окрім того, в приміщенні суду облаштовано 6 залів судових засідань, кімната архіву суду, кімната для прокурорів та адвокатів, приміщення для конвою та кімнати для попереднього утримання обвинувачених, які очікують участі в розгляді кримінальних проваджень. Крім того, робочі місця помічників суддів та секретарів знаходяться в окремому кабінеті від суддів.

          Загальна штатна чисельність суду становить 50 посад, з них: суддів – 10 посад, працівників суду –  40 посад.

  Судові зали обладнані усим необхідним: системами звукозапису і, сучасними комп’ютерами, зручними трибунами та місцями для учасників засідань.

 Адже без належних умов праці суду  неможливо вирішити повною мірою питання гарантій самостійності та незалежності правосуддя, надійної роботи судової гілки влади із забезпечення у повному обсязі захисту законних прав громадян України.