flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За перебування в стані алкогольного сп’яніння на території військової частини в період воєнного стану з військовослужбовця стягнуто штраф

24 червня 2022, 15:18

22 червня 2022 року Хорольський районний суд розглянув матеріали, які надійшли від відділення військової служби правопорядку Полтавського зонального відділу Міністерства оборони України стосовно 37-річного солдата однієї із військових частин області.

    В протоколі йдеться про те, що наприкінці травня поточного року в період військового стану було виявлено факт перебування цього військовослужбовця на території військової частини, де він несе службу, в стані алкогольного сп’яніння. Вживання ним алкогольних напоїв підтверджено відповідним медичним висновком.

    В судовому засіданні військовослужбовець вину у вчиненому адміністративному правопорушенні визнав повністю, пояснив, що дійсно придбав пляшку алкогольного напою та скориставшись тим, що цього не помітило керівництво військової частини, вжив її. Запевнив суд, що щиро розкаюється у вчиненому, розуміє можливі наслідки своїх дій, зобов’язується в подальшому подібного не вчиняти.

   Суд, дослідивши матеріали справи, врахувавши пояснення солдата, щире каяття, позитивну характеристику, ту обставину, що раніше він військової дисципліни не порушував, визнав його винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 170-20 КУпАП та піддав стягненню у виді штрафу в розмірі 3655 гривень.

    Станом на 24 червня 2022 року штраф правопорушником сплачено у повному обсязі.