flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особу засуджено за шахрайські дії в мережі Інтернет

21 січня 2021, 08:42

20 січня 2021 року Хорольським районним судом розглянуто кримінальне провадження про обвинувачення громадянина П, 1996 року народження, мешканця с. Кутуржиха Лубенського району (колишнього Хорольського) у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України.

   Так, досудовим слідством дану особу обвинувачено у незаконному заволодінні грошовими коштами потерпілого Ц. шляхом обману. Під виглядом продажу через всеукраїнський сайт безкоштовних оголошень OLX.ua обвинувачений розмістив оголошення про продаж товару, не маючи наміру на його реалізацію та взагалі не маючи його в наявності. Таким чином, отримавши завдаток від покупця за товар, який не збирався продавати, він завдав потерпілому матеріальної шкоди.

   В ході судового розгляду обвинувачений П. свою вину у вчиненому кримінальному проступку – шахрайстві - визнав повністю.
За результатами розгляду справи суд, враховуючи ті обставини, що обвинувачений за місцем проживання характеризується позитивно, щиро розкаявся у вчиненому, відшкодував потерпілому завдану шкоду, обрав йому покарання у вигляді 240 годин громадських робіт.

   Вирок набирає законної сили через 30 днів після його проголошення, якщо не буде оскаржений сторонами кримінального провадження до апеляційної інстанції.