flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Протидія насильству триває – суддя райсуду м. Полтави, представники Нацполіції Полтавщини та судові охоронці Полтавської області провели робочу зустріч

10 листопада 2020, 13:31

 Учора, 10 листопада, у приміщенні ГУНП в Полтавській області зібралися представники Територіального управління Служби судової охорони у Полтавській області, суддя Октябрського районного суду м. Полтави Тетяна Січиокно та начальники провідних підрозділів Нацполіції Полтавщини, робота яких напряму пов'язана з протидією насильству.

У зв'язку з епідеміологічною ситуацією в регіоні, зустріч відбувалася з суворим дотриманням карантинних заходів: лише невелика кількість людей знаходилися у залі, а всі інші слухачі, серед яких був 31 очільник сектору превентивної діяльності відділів поліції області, могли бути присутніми на зустрічі за допомогою відеозв'язку.

Ця зустріч – черговий крок протидії насильству на Полтавщині в рамках спільного проєкту охоронців Феміди та Національної поліції Полтавщини «Готові дати відсіч», який також присвячений Міжнародному дню боротьби з насильством, що відзначається у всьому світі 25 листопада.

У президії знаходилися суддя Октябрського районного суду м.Полтави Тетяна Січиокно, заступник начальника управління превентивної діяльності - начальник відділу дільничних офіцерів поліції ГУНП в Полтавській області Жанна Ахіджанян та прессекретар судових охоронців Полтавщини лейтенант Служби Катерина Григоренко, яка й відкривала робочу зустріч.

Тетяна Олександрівна відповідала на ті питання представників превентивної діяльності та дільничних офіцерів поліції, які допоможуть їм здійснювати процес збирання доказів та оформлення адміністративних матеріалів більш якісно, що дасть змогу суддям накладати більш суворе стягнення та притягнути кривдника до відповідальності. Також Тетяна Олександрівна вислухала усі прохання та пропозиції поліцейських і пообіцяла внести позитивні корективи в алгоритм притягнення кривдника до відповідальності в межах наданих повноважень.

Зустріч мала максимально практичний характер, що дало змогу розібрати максимум практичних питань і надати на них кваліфіковану відповідь.
«Від нашої взаємодії та співпраці залежить безпека жертви насильства та належне покарання для кривдників. І робота кожної гілки влади має бути здійснена на сто відсотків. Заради цього ми маємо збиратися разом – судді, поліція й усі відомства, на кого покладений обов'язок щодо захисту жертв насильства, реалізація корекційних програм та багато чого іншого. Адже це те, що зможе зробити протидію насильницьким проявам в нашому регіоні максимально ефективною» - зазначила Тетяна Олександрівна.

Служба судової охорони – завжди на варті правосуддя!