flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

9 липня 2021 року Президент України підписав зміни до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік".

09 липня 2021, 15:22

  Підписання Президентом України Закону, яким врегулюються питання оплати праці працівників апаратів судів, - є результатом злагоджених дій, відзначив т. в. о. Голови ДСА України Олексій Сальніков, коментуючи питання підписання

  Олексій Сальніков від імені ДСА України звернувся із словами щирої подяки до народних депутатів України загалом та, зокрема, до голови робочої групи з питань забезпечення належного фінансування судової влади в Україні, що діє при Комітеті Верхової Ради України з питань правової політики Сергія Демченка, голови Комітету ВРУ з питань бюджету Юрія Арістова, а також членів Комітетів ВРУ з питань правової політики та з питань бюджету,  Вищої ради правосуддя, Ради суддів України, відзначивши, що така послідовна та чітка позиція в питанні прийняття Парламентом та підписанні Президентом Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" дозволить збільшити видатки на забезпечення здійснення правосуддя місцевими, апеляційними судами, допоможе врегулювати питання оплати праці працівників апаратів судів, дозволить зняти соціальну напругу.

  "Завдяки Вашій наполегливій й вагомій підтримці питань потреби належного фінансового забезпечення діяльності судів, послідовному їх відстоюванню стали можливими зміни до держаного бюджету", - наголосив Олексій Сальніков.

  Як відомо, 17 червня 2021 року Верховна Рада України ухвалила Закон, згідно з яким Державній судовій адміністрації України за бюджетною програмою "Забезпечення здійснення правосуддя місцевими, апеляційними судами та функціонування органів і установ системи правосуддя" збільшено видатки на 742 млн гривень.