flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про розгляд листа начальника ТУДСАУ в Київській області Бадахова Н.Я.

13 жовтня 2017, 15:35

 

ДЕРЖАВНА    СУДОВА    АДМІНІСТРАЦІЯ    УКРАЇНИ

Територіальне управління Державної судової

адміністрації України в Полтавській області

вул. Сінна, 16, м. Полтава, 36039, тел./факс: 2-24-25, inbox@pl.court.gov.ua Код ЄРДПОУ 26304855

 

 

 

                                                                                 Копія:

Голові Державної судової адміністрації України

Холоднюку З.В.

 

Начальнику ТУ ДСА України в Київській області Бадахову Н.Я.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Шановний Зеновію Васильовичу!

      На адресу Територіального управління Державної судової адміністрації України в Полтавській області неодноразово надходили листи від начальника територіального управління ДСА України в Київській області Н.Я.Бадахова.

     З урахуванням повної відкритості переписки, колективом управління було розглянуто листа Н.Я. Бадахова від 05.09.2017 року № 05-07-1132 та звернуто увагу на недопустимість подібного.

     Листи несуть інформаційний характер де автор  висвітлює свої безпосередні обов’язки як начальника управління щодо належного здійснення організаційного та матеріально-технічного забезпечення місцевих загальних судів Київської області, та критикує окремі дії керівництва ДСАУ,що на нашу думку виходить за межі його повноважень.

     Разом з тим, Н.Я.Бадахов грубо порушує Правила етичної поведінки державних службовців, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 11.02.2016 року № 65 (далі-Правила), якими регулюються моральні засади діяльності державних службовців, що полягають у дотриманні принципів етики державної служби, оскільки основним змістом листа є висвітлення негативного ставлення до керівництва Державної судової адміністрації України, що викладено в ганебній формі, та є недопустимим для державного службовця, тим більше начальника управління. 

     Зокрема, принципи етики державної служби Правил передбачають повагу до гідності інших осіб, ввічливість та дотримання високої культури спілкування, утримання від будь-яких проявів публічної критики діяльності державних органів, їх посадових осіб, коректне ставлення до керівників і співробітників державного органу під час виконання державним службовцем своїх обов’язків.

     З нашого боку якихось нарікань чи претензій до керівництва Державної судової адміністрації України не вбачається, а навпаки ми вдячні керівництву за  збільшення заробітної плати державних службовців та працівників судової системи, покращення фінансування для належного забезпечення місцевих загальних судів Полтавської області матеріально-технічними ресурсами.

     Колектив управління вважає, що подібна поведінка начальника територіального управління Бадахова Н.Я. підриває авторитет як Державної судової адміністрації України так і судової системи України вцілому.

 

                  За дорученням колективу

                  Начальник управління                                                                                                          І.О. Клочко