flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Робоча зустріч директора центру Олександра Черчатого та начальника територіального управління Державної судової адміністрації України у Полтавській області Івана Клочка.

19 червня 2017, 16:18

  15.06.2017 року в приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної правової  допомоги у Полтавській області відбулася робоча зустріч директора центру Олександра Черчатого та начальника територіального управління Державної судової адміністрації України у Полтавській області  Івана Клочка.

  Під час зустрічі Олександр  Черчатий розповів про пріоритети розвитку системи у поточному році, зокрема, детально зупинився на поглибленні співпраці з органами влади, проведенні правопросвітницьких заходів.

  Зокрема,  для реалізації права малозабезпечених громадян на правову допомогу передбачається також розширення доступу територіальних громад до безоплатної вторинної правової допомоги, зокрема шляхом збільшення мережі дистанційних пунктів,  проведенні виїзних прийомів, правовій допомозі за допомогою  скап - зв’язку тощо. 

  Директор Регіонального центру запропонував представникам судової системи  поєднати зусилля для розширення та досягнення рівного доступу до правової інформації та правосуддя представників соціально вразливих груп населення.

  «Система безоплатної правової допомоги Полтавщини є ефективним правовим  інструментом для захисту законних прав громадян, тому ми зацікавлені у співпраці, в результаті якої  мешканці області будуть краще знати свої права та механізми їх захисту, включаючи судовий», - підсумував Іван Клочко.

  Сторони домовилися про подальше закріплення співпраці судової адміністрації  та системи  безоплатної вторинної правової допомоги Полтавщини.

  Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.