flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Семінар з керівниками апаратів місцевих судів області

23 грудня 2011, 13:13

 

22 грудня 2011 року в приміщенні апеляційного суду Полтавської області  Територіальним управлінням Державної судової адміністрації України в Полтавській області було проведено одноденний семінар для керівників апарату місцевих судів Полтавської області за участю голови апеляційного суду.
Відкрив семінар І.О.Клочко, начальник територіального управління, який нагадав слухачам обов’язки, які покладені на керівника апарату суду Законом України «Про судоустрій і статус суддів» та закликав керівників апаратів мобілізувати свої сили, направивши їх на покращення якості роботи апаратів судів та стану організаційної діяльності суду в цілому.
Голова апеляційного суду О.В.Касмінін наголосив, що збільшення повноважень керівників апарату значно підвищує вимоги до цієї посади та збільшує їхню відповідальність. Крім того,  було зауважено щодо якості роботи апаратів судів з оформлення матеріалів про обрання  запобіжного заходу та порушення строків направлення їх  до апеляційного суду.
Представник головного управління юстиції О.В. Кочук  висвітлив питання опрацювання доручень судів іноземних держав щодо вручення документів, отримання доказів клопотань про визнання та виконання судових рішень, згідно чинних міжнародних договорів України до інших держав.
Керівниками структурних підрозділів управління доведено до відома керівників апарату місцевих судів результати річної інвентаризації товарно-матеріальних цінностей станом на 01.10.2011 рік; стан організації роботи по виконанню Законів України « Про звернення громадян» та «Про доступ до публічної інформації».  Також були висвітлені організаційні питання роботи апарату суду; питання щодо організації заходів щодо запобігання проявів корупції в місцевих судах; складання заявок на товарно-матеріальні цінності; складання статистичних звітів про роботу місцевих судів області за 2011 рік; ведення документообігу в судах; кадрового резерву для державної служби; складання статистичної звітності з кадрових питань
Крім того, керівник апарату Машівського районного суду Н.М. Бражник довела до відома колег досвід суду щодо організації роботи по веденню архіву.